top of page
Vyhledat

Oddlužení jako řešení finančních problémů. Pro koho je vhodné?

Máte pocit, že vám začínají dluhy přerůstat přes hlavu? Zkusili jste už všechno a nevíte, jak celou situaci řešit dál? Možná je právě pro vás vhodnou odpovědí oddlužení.



Oddlužení je způsobem, jak převzít odpovědnost za své dluhy a vyřešit finanční komplikace rozumnou a efektivní cestou. Oddlužení je někdy populárně označované jako "osobní bankrot". Jedná se o specifické soudní řízení vedené na základě zákona, jehož smyslem je osvobození dlužníka od povinnosti platit jeho dluhy, pokud v průběhu oddlužení řádně a svědomitě plní své povinnosti.


Oddlužení tedy nabízí možnost, jak se osvobodit od placení dluhů jednou pro vždy. Pokud by po Vás po splnění oddlužení a osvobození od placení zbytku dluhů kdokoli začal vymáhat dluhy, které měly být řešeny v rámci insolvenčního řízení, nemusíte tyto dluhy platit. Jedná se tedy o skutečně obrovský benefit, protože po úspěšném skončení oddlužení máte téměř jistotu, že jste se od dluhů osvobodili a začínáte takříkajíc nový život.


V obecné rovině je možné říci, že pokud si nejste jistí, kolik dluhů máte, jaká je jejich výše, jestli hradíte jistinu, úroky nebo smluvní pokuty, a zejména pokud po vás vymáhají dluhy exekutoři a nejste schopni je uspokojit, je oddlužení namístě. Oddlužení pro Vás ale může být vhodné i tedy, pokud máte byť jenom dva dluhy, které nejste schopni uhradit, protože v oddlužení nemusíte hradit nově přirostlé úroky, neuspokojují se v oddlužení vzniklé smluvní pokuty apod. Díky oddlužení tedy budete mít jistotu, že vaše dluhy se nebudou dál navyšovat.


Na pracovních základě zkušeností mohu říct, že snaha své dluhy hradit prostřednictvím dalších úvěrů obvykle nebývá úspěšná. Právě naopak je poměrně krátkozraká a často způsobí ještě větší problémy.


Pokud vás možnost osvobodit se od svých dluhů zaujala a rádi byste se pokusili vyřešit Vaši finanční situaci, neváhejte nám napsat prostřednictvím stránky www.vyresimedluhy.cz. Rádi vám podáme bližší informace o oddlužení a jeho průběhu.


 

Prosím, vezměte na vědomí, že tento článek není vyčerpávající a nejedná se o odborný článek. Pokud vás oddlužení zajímá, kontaktujte nás prostřednictvím stránky www.vyresimedluhy.cz, popřípadě se spojte s vaším advokátem nebo jiným odborníkem, který vám poskytne odpovídající poradenství.

230 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

vyřešíme dluhy . cz / blog

Vyřešíme dluhy.cz_ctverec.png
bottom of page