top of page
Vyhledat

3 největší výhody oddlužení

Pokud jste se dostali do finančních dluhů a uvažovali jste o jejich řešení oddlužením, možná vás zajímalo, jaké jsou výhody oddlužení. A právě pro vás jsme připravili stručný článek o třech největších výhodách oddlužení.


1. Jasně daná pravidla

Oddlužení má jasně daná pravidla a vy tedy vždy víte, na čem jste. Dopředu víte, že oddlužení bude trvat pět let a v některých případech dokonce pouze tři roky. Přesně víte, kolik věřitelů máte, jaké pohledávky přihlašují a jaká je výše přihlášených pohledávek. Víte také, jak se bude počítat srážka z příjmu a můžete si snadno spočítat, kolik peněz vám bude z příjmu zůstávat (můžete použít například kalkulačku - https://insolvence.justice.cz/kalkulator-splatek/ )


Konečně přesně víte, jaké povinnosti máte a co musíte udělat pro to, abyste své dluhy jednou provždy vyřešili.


2. Klid od exekutorů a věřitelů

Od okamžiku zahájení insolvenčního řízení sice exekutoři mohou zahájit exekuci a všechny exekuce jsou dál vedené, nelze je ale fakticky provádět. Nehrozí tedy například návštěva exekutora.


Stejně tak věřitelé ví, že své dluhy, které vznikly před úpadkem, nesmíte platit. Proto většinou své dluhy dál nevymáhají a úsilí věnují tomu, aby připravili a podali přihlášku do insolvence.


3. Osvobození od dluhů

Největší výhodou oddlužení je možnost dosáhnout na osvobození od placení dluhů. Pokud řádně plníte své povinnosti, na konci oddlužení soud vydá rozhodnutí o osvobození od placení zbytku dluhů (to znamená té části dluhů, která není uhrazení v oddlužení). Toto osvobození se vztahuje i na pohledávky věřitelů, kteří je zapomněli přihlásit do insolvenčního řízení.


Své dluhy po vydání rozhodnutí o osvobození sice hradit můžete, ale nemusíte. Úspěšné oddlužení tedy opravdu může představovat finanční restart vašeho života.


Pokud byste měli zájem o oddlužení a chtěli kvalifikovaně zpracovat návrh pro soud, neváhejte se na nás obrátit zde.

2 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

vyřešíme dluhy . cz / blog

Vyřešíme dluhy.cz_ctverec.png
bottom of page